Industriële wasserij Van Ende & Roxy uit Herentals blijft groeien en is een gevestigde waarde in ons land.

Per uur levert Van Ende & Roxy gemiddeld 3.000 kilo schoon wasgoed af. Door continu te innoveren en te investeren groeide Van Ende & Roxy uit tot één van de méést professionele industriële wasserijen in Vlaanderen.

'Om al dit werk te realiseren kunnen we rekenen op een tof team van 80 vaste medewerkers', zegt Rob Van Ende. 'Stuk voor stuk gemotiveerde mensen. Als bedrijf vinden we het belangrijk dat ons personeel hier heel graag werkt. Een sterk team vormt de basis voor een succesvol bedrijf. We kiezen er ook bewust voor om kansen te bieden aan iedereen.

Sinds de helft van de vorige eeuw (1952) zorgt het dynamisch bedrijf voor schoon wasgoed voor industriële bedrijven, restaurants en particulieren. BASF, Procter & Gamble, Covestro (Bayer), Duracel, Lanxess, Peeters en Esso behoren tot de uitgebreide klantenportefeuille.

De nieuwe generatie staat ook bij onze onderneming klaar : m'n zus Lien en mezelf, al opvolgers van onze niet te missen papa Jo Van Ende, die als 3e generatie het bedrijf uitbouwde tot wat het nu is.'

'Erkend als invoegbedrijf voor werknemers met een arbeidsbeperking'

'Al verschillende jaren zijn we erkend als invoegbedrijf en ongeveer 10 procent van onze werknemers heeft een arbeidsbeperking,' vervolgt Rob Van Ende.
'Hiervoor doet Van Ende & Roxy beroep op De Ploeg vzw.

'We zetten ons in voor mensen die beperkt worden in hun mogelijkheden', zegt Kristien Smet, communicatie & pr manager. 'De Ploeg is door VDAB erkend als Gespecialiseerd Opleidings-, Begeleidings- en Bemiddelingscentrum. Samen met de 11 andere GOB's in Vlaanderen zijn we verenigd in de federatie FeGOB.

Onze regio kent een relatief hoog aandeel van personen met een arbeidshandicap
18,51% van de Kempense werkzoekenden had in augustus 2017 een arbeidshandicap. Terwijl dat in Vlaanderen gemiddeld 14,9% was.

Van Ende & Roxy : 'Inzetten op inclusie op de werkplek'

'Ook in de toekomst willen we inzetten op inclusie en kansen bieden aan werkzoekenden voor wie de stap naar werk minder vanzelfsprekend is', onderstreept Rob Van Ende.

'Inclusie betekent de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten.

De redenen waarom dit zo is, kunnen heel divers zijn. Het gaat zowel om mensen met een arbeidsbeperking als om werkzoekenden met een migratieachtergrond, mensen die willen herintreden na een langere periode van werkloosheid, ziekte, ...

Voor deze groep startten we met de financiële steun van de Provincie Antwerpen een samenwerking met vzw De Ploeg. Op onze bedrijfsvloer installeerden we een leerwerkplek. Daar bieden we de kans aan werkzoekenden uit kansengroepen om kennis te maken met het werk in een industriële omgeving.

Een van onze vaste medewerkers werd opgeleid door De Ploeg om hen op de bedrijfsvloer het werk stap voor stap aan te leren en hen te begeleiden. Gedurende een korte periode kunnen de werkzoekenden al doende kennismaken met het werk en ervaren ze vanuit de praktijk of dit hun ligt.

Omdat Van Ende & Roxy in volle groei is en een gestage personeelsgroei kent, krijgen medewerkers die verder kunnen en willen, de kans om als vaste medewerker bij ons in dienst te komen.

Niet iedereen zal echter zo maar vast aan de slag gaan in ons bedrijf.

Toch biedt het traject ook meerwaarde voor de groep die uit de praktijkervaring leert dat het werk in een industriële wasserij niet bij hen past. Voor deze groep helpt het leerwerktraject om beter zicht te krijgen op eigen talenten, interesses en mogelijkheden. Op die manier kunnen ze hun zoektocht naar een gepaste job gerichter verderzetten.

In november start alvast een eerste groep werkzoekenden met een arbeidsbeperking in de leerwerkplek van Van Ende & Roxy.

Meer weten? Neem contact met ons op via ikwilwerken@vanendenroxy.be ', besluit Rob Van Ende. 

Op de groepsfoto vlnr : medewerker Ludo, Rob Van Ende, Raf Eyckmans management, en Freddy Vercammen (De Ploeg vzw).

Guy Verellen / NNieuws.